De geleverde actuele realisaties van de Vereniging der Meester-Schrijnwerkers van Brussel, eveneens actief op Belgisch en Europees niveau zijn uitermate positief.

  • In verband met de plaatsing van brandvertragend schrijnwerk, heeft de Vereniging ten opzichte van de Raad van State bevestigd gekregen dat enkel de schrijnwerk ondernemingen die in orde zijn met de vestigingswet rond het beroep van zelfstandig schrijnwerker-timmerman en behorende tot het paritair comité van de bouw deze brandvertragend schrijnwerk mogen plaatsen en dit zonder certificaat van ISIB. Deze certificatie kan niet geëist worden door de wet.
    Wij raden onze leden wel aan op alle brandvertragend schrijnwerk het nummer van hun activiteitsattest te vermelden.
  • Wat betreft het vervaardigen met plaatsing van buitenschrijnwerk, heeft de Vereniging de bevestiging ontvangen van de Europese instanties dat de productie verbonden aan de plaatsing ervan, vrij is van CE markering en dus vrij van dure en tijdrovende procedures.
    Elk afgeleverd product dient natuurlijk te voldoen aan alle normen van veiligheid en water- en winddichtheid, zoals het kwalitatief hoogstaand schrijnwerk betaamt.

Deze realisaties uitsluitend en alleen door toedoen van de Vereniging der Meester-Schrijnwerkers van Brussel bekomen, gelden voor alle schrijnwerkbedrijven van België.